Care sunt obiectivele turistice care nu trebuie ratate in vacanta de vara in orasul Constanta

Vacanta de vara inseamna pentru cei mai multi dintre noi mare, soare, plaja si aglomeratie. Insa vacanta la mare poate fi o adevarata incursiune in timp, in paginile de istorie ale anticei cetati Tomis.



Daca in acest sezon doresti sa iti petreci vacanta departe de aglomeratia statiunii Mamaia, te poti orienta catre orasul Constanta. Un loc cu adevart impresionant, care atrage in ultimii ani tot mai multi turisti.  Avantajele petrecerii sejurului in oras sunt numeroase, in primul rand de poti bucura de cazare mai ieftina, fata de statiunile de pe litoral. Un apartament in regim hotelier Constanta poate fi inchiriat cu un pret decent, mult mai mic fata de unitatile de cazare similare din Mamaia. Un alt avantaj este ca te poti bucura de plaje mai mari, mai aerisite si mai frumoase decat in orice alta statiune. Vei avea parte de imagini inedite si peisaje de neuitat pe cel mai tainice plaje ale Constantei. In plus pot vizita cele mai vechi vestigii ale cetatii.

1. Edificiul roman cu mozaic - un vestigiu unic  in Europa

Edificiul roman cu mozaic, descoperit in 1959, in urme unor constructii edilitare par sa atraga tot mai mult interesul turistilor. Constructia realizata in secolele III- IV d.H.  este o urma vie a maiestrieri si indemanarii mesterilor romani. Din cei peste 2000 de metri patrati construiti se pot vizita cproxmativ 700, restul constructiei fiind inca acoperita de pamant.

2. Mormantul hipogeu roman cu "banchet" din Tomis Constanta

Acesta este unic in Romania, si este considerat de istorici drept cel mai reprezentativ din peninsula Balcanica. Mormanul era inchinat divinitatilor pagane, insa unicitatea acestuia consta in faptul ca contine elemente iconografice.

3. Farul Genovez - un monument ce poarta amprenta navigatorilor italieni

Farul construit din blocuri masive de piatra, are forma octogonala si are 18 m inaltime. Cupola metalica incadreaza  cele opt gemuri din care era proiectata lumina. Farul a fost functional pana in 1905 si calauzea corabiile pe timp de furtuna.

4. Statuia poetului Ovidius - o contemplare a timpului

Monumentul construit din bronz il infatizeaza pe marele poet Publius Ovidius Naso intr-o stare contemplativa. Statuia dezvelita in 1887, a fost realizata de celebrul sculptor italian Ettore Ferrari. Statuia domina prin inaltime zona veche a orasului Constanta.

5. Planetraiul   - un loc magic care te apropie de cer

Daca nimeresti sa fii in Constanta in luna august, ai grija sa vizitezi Planetariul. Pe langa incursiunea in spatiu, te pot bucura de o piriveliste cu adevarat impresionanta a astrelor ceresti. In aceasta perioada poti admira ploaia de Perseide.